måndag 28 januari 2013

Vatten över de Törstiga

"Jag skall gjuta vatten över törstande mark, floder av vatten över torrt land, och jag skall utgjuta min ande över dina barn, min välsignelse över dina ättlingar. De skall skjuta upp som grönskande popplar, som pilträd vid vattenströmmar." Jes 44:3-4.

Jag älskar den här versen, som har varit min vision för min kallelse:) Min Gud mättar min själs törst och jag är inte mer törstig, Han låter vatten forsa fram över torrt land (Joh 4:13-14). Och inte bara till mig det här löftet har Han gett, men också till mina barn och ättlingar (Ps 103:17; Apg 16:31). Vilken tröst, våra böner vill Han höra och tryggt kan vi lämna våra älsklingar i Hans händer.


lördag 19 januari 2013

Alltsammans Syrat

"Himmelriket är som en surdeg som en kvinna arbetar in i tre mått mjöl; till slut blir alltsammans syrat." Matt 13: 33

En liten surdeg, vad kan den göra? Mycket i goda händer. Surdegen äger bra kraften att syra stora mängder av mjöl (tre mått = 3*14 liter), och man kan baka limpor som räcker till många, som de fem bröden och två fiskarna räckte till fem tusen personer och alla blev mätta, eller i Elisa tiden den änkan med lite olivolja som räckte till många krukor och kannor tills alltsammans var fulla till brädden. Vår Herrens ord är välsignat, och när vi sår Guds Ord Han låtar det sprida. Guds Ord har kraften att välsigna den som läser det, därför att Ordet är Gud (Joh 1:1) och Herren gör Ordet levande genom Anden. Vilken tröst, ett litet Ord kan göra stora saker, allt är i vår Herrens hand.


måndag 7 januari 2013

Senapskorn

"Himmelriket är som senapskorn som man sår i sin åker. Det är det minsta av alla frön, men när det har växt upp är det större än alla örter och blir till ett träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo bland grenarna." Matt 13:31-32

Så själaglad! Som Guds medarbetarna kan vi så ett litet frö och lita på Guds storhet, vi sår och Gud ger växten så som Han vill. Gud har kallat oss och ger oss visdom, kraft, förmåga och tjänstegåvor till att utföra vår tjänst. Kallade av Gud kan vi glada betjäna i vår egen plats.


lördag 5 januari 2013

Kärleken för det Goda

"och han som utforskar våra hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden vädjar för de heliga så som Gud vill. Vi vet att Gud på allt sätt hjälper dem som älskar honom att nå det goda, dem som han har kallat efter sin plan.", Rom 8:27-28

Gud hjälper oss att nå det goda, Hans plan är det bästa för mig. Vi söker men vad söker vi? "Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så dörren öppnas" (Matt 7:7). Gud öppnar oss den dörren efter sin plan, och vi kan göra i Kristus Jesus goda gärningar vilka Gud från början har förberett till oss (Ef 2:8-10).